Selvom foråret ifølge kalenderen er på vej, er vi stadig nogle, der jævnligt har brug for en god, varm suppe til at varme os på.
Det fantastiske ved suppe er, at du kan bruge alle slags grøntsager og rodfrugter – både friske og frosne, og efter en halv time i gryden, en tur i blenderen og en sjat fløde eller kokosmælk, smager det vidunderligt.
Og du kan nemt lave til flere dage og gemme suppen enten i køleskabet eller i fryseren.
Forslag til grøntsager:
Squash, græskar, grønne bønner, broccoli, blomkål, tomater og porrer.
Forslag til rodfrugter:
Søde kartofler, jordskokker, selleri, pastinak, persillerod, gulerødder og kartofler.
Forslag til topping:
Ristet bacon, rester af kylling eller kød, ristede kerner eller ristede kikærter.
Grundopskrift på grøntsagssuppe (4 personer.):
2 store løg
4 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
1,5-2 kilo blandede grøntsager og rodfrugter
Kogende vand så det dækker grøntsagerne
Bouillon svarende til 2-3 bouillonterninger
2,5 dl piskefløde eller kokosmælk
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skræl og skyl alle grøntsagerne og rodfrugterne og skær dem i grove tern.
Skær løg i tern, og hak hvidløget, og sautér begge dele blanke i olie i en stor gryde.
Tilsæt grøntsager og rodfrugter og steg det hele i gryden et par minutter.
Hæld kogende vand over, så det lige dækker, tilsæt bouillon, og lad det koge i 30 minutter, til rodfrugterne er møre.
Blend med en håndblender, til suppen får en ensartet konsistens.
Tilsæt fløde eller kokosmælk, og smag til med salt og peber.
Er du mere til præcise suppeopskrifter, så prøv f.eks. opskrifterne på jordskokkesuppe og broccolisuppe.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.