Denne opskrift på gulerodsknækbrød opstod, fordi jeg stod med en skål overskydende gulerodspulp fra juicepresningen.
Det gode ved netop gulerodspulp er, at det kan bruges overalt – både i fars, supper, gryderetter og brød.
Fortvivl ikke, hvis ikke du har en juicemaskine – erstat blot gulerodspulpen med revne gulerødder, men brug da en anelse mindre vand i opskriften for at kompensere for det højere væskeindhold i gulerødderne.
Gulerodsknækbrød
2016-04-04 07:47:00
2 bageplader
Print
Ingredienser
- 3 dl malede mandler
- 5 dl blandede frø og kerner (sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, chiafrø eller andet)
- 2 tsk salt
- 2 spsk FiberHusk
- 4 dl vand
- 4 dl gulerodspulp fra juicepresningen eller revne gulerødder
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne røres sammen, rulles ud på to bageplader mellem to stykker bagepapir. Der øverste stykke bagepapir fjernes, og knækbrødene ridses med en kniv i passende stykker.
- Knækbrødene bages ved 160 grader i cirka 55 minutter.
- Hørfrø er rige på de gavnlige omega3-fedtsyrer, der ødelægges ved høj varme, så derfor bages de kun ved 160 grader.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Flere lækre opskrifter på brød og bagværk?
Find dem i opskriftsarkivet ->
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Pia
apr 4, 2016 -
Hej Sofia
Tak for alt din inspiration. Via nettet og din skønne bog.
Har fulgt dig et stykke tid nu.
I min nye livsstil har jeg fundet ud af at lave grønsags smoothi. Det kommer i blenderen det hele… Gulerødder, blegselleri osv og citron og ingefær giver smag. Efter lyst putter jeg husk, Olie og protein. Så kan det nemlig gå som et helt måltid eller et supplement.
Sofia
apr 4, 2016 -
Det lyder som et superskønt og sundt mellemmåltid! Tusind tak for tippet – og for de pæne ord 🙂
Kærligst Sofia