Ingefærmarineret spidskål er superlækkert tilbehør til kraftige kødretter.
Ingefær indeholder masser af vitaminer samt rigelige mængder af mineralet zink.
Den har en kraftig smag, så hvis man ikke er vant til at bruge den i madlavningen, skal man nok begynde med små mængder.
Ingefærmarineret spidskål
2014-09-11 12:06:53
Print
Ingredienser
- 1/2 lille hoved spidskål snittet fint
- 1 æble i tern
- 1 håndfuld mandler
- 1 cm revet ingefær
- Saften fra 1/2 citron
- Lidt sødning
- Peber
Fremgangsmåde
- Marinaden blandes af ingefær, citron, sødning og peber, hvorefter spidskål, æble og mandler blandes i.
- Salaten trækker et par timer i køleskab og vendes gerne ind imellem, så marinaden bliver jævnt fordelt.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Find masser af andre lækre salatopskrifter lige hér.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Eva Frandsen
maj 2, 2015 -
Jeg er begyndt at følge madlavning fra bogen LCHF, og det virker ganske langsomt, det er ok.
Mit problem er, at jeg er insulinkrævende diabetiker, og de opskrifter med en del fedt i sætter mit blodsukker i vejret (for højt), bl.a. Fløde hvad skal jeg gøre ved det?
Jeg undrer mig også over, at man kan tåle at spise så mange æg om ugen!!
Jeg er handicappet, dårligt gående på gr.af 4 rygoperationer og 3 hofteoperationer. Jeg kan gå ca ml. 2000 og 3000 skridt om dagen, og så er jeg i varmtvandsbasin 1 gang om ugen. Har i et godt råd til mig?
Med venlig hilsen
Eva Frandsen
Thisted
Sofia
maj 3, 2015 -
Kære Eva,
Først og fremmest må jeg fortælle dig, at jeg faktisk ikke anbefaler så høje fedtmængder som flere LCHF-bøger foreskriver. Mælkeprodukter indeholder ganske meget laktose, og de vil påvirke dit blodsukker, ligesom et for højt kalorieindhold i kosten i det hele taget vil gøre det.
Jeg anbefaler altid en tallerkenfordeling, hvor halvdelen af tallerkenen består af grøntsager, den kvarte del af protein og den sidste kvarte del af “krydderi” i form af olier, pesto, avocado, oliven, nødder/kerner, ost eller hvad man ellers har brug for.
Nogle diabetikere har gavn af at skære mest muligt ned på kulhydraterne, mens andre trives fint med lidt langsomme kulhydrater fra f.eks. bælgfrugter, quinoa eller lignende. Her må du mærke efter, hvordan du bedst holder dit blodsukker stabilt og regulerer dit insulinbehov.
Æg er som udgangspunkt frikendt som den store kolesterolsynder, men derfor er det alligevel gavnligt for os alle at variere vores kost, så vi ikke altid spiser det samme.
Vid at ikke alle, der kommer med anbefalinger omkring kostsammensætning har en længere uddannelse i ernæring, så som diabetiker skal du være særdeles kritisk med, fra hvem du modtager information og vejledning.
Som ernærings- og husholdningsøkonom er jeg uddannet til at vejlede raske mennesker, mens diætister har en særlig overbygning, der giver dem kompetence til at vejlede blandt andet diabetikere.
Jeg vil anbefale dig Diana Kaisers bog Ned i vægt med LCHF – lån den eventuelt på biblioteket. Diana er diætist, og hendes anbefalinger omkring fedtindhold i kosten er meget fornuftige.
Kærligst Sofia