Denne lækre crumbleæblekage er sødet med palmesukker, der har en skøn og fyldig “brændt” karamelagtig smag.
Er du typen, der har et følsomt blodsukker, skal du vide, at palmesukker så absolut påvirker blodsukkeret, men dog med et lidt mere beskedent glykæmisk index på 35 – cirka det samme som æble eller pære, hvor rørsukkers glykæmiske index ligger lige under 70.
Du kan dog sagtens erstatte palmesukkeret (eller bare en del af det) med sukrin gold, hvis du foretrækker det.
Almindeligt rørsukker kan selvfølgelig også bruges.
Palmesukker, der også kaldes kokossukker, udvindes af saften fra kokospalmens blomster.
Saften reduceres til en tyk sirup, der bliver tørret og formalet til sukker. Det har den skønneste brændte smag, som, jeg synes, går helt perfekt i spænd med kanel, og så indeholder den da lidt vitaminer og mineraler såsom kalium, magnesium, zink, jern, B- og C-vitamin.
- 4 æbler i fine tern
- 75 gram smeltet smør
- 75 gram palmesukker
- 150 gram mandler malet til fint mel
- 3 spsk. Fiberhusk
- 2 spsk kanel (ehm... stabiliserer blodsukkeret...)
- 1/4 piskefløde
- 1 tsk vanilje
- Æblerne lægges i et ovnfast fad.
- Smør, palmesukker, fintmalede mandler, Fiberhusk og kanel blandes og fordeles over æblerne. Kagen bages i 30 minutter på 180 grader.
- Serveres med vanilleflødeskum.
Flere dessertopskrifter?
Se alle opskrifterne på dessert i opskriftsarkivet.
Vil du høre mere fra mig?
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Kirstine
okt 25, 2013 -
Hej Tajana.
Hvorfor er denne kage ikke low carb?
Mvh Kirstine
Tatjana
okt 25, 2013 -
Hej Kirstine,
Den indeholder palmesukker, der har et højt kulhydratindhold. Hvis du skifter palmesukkeret ud med Sukrin gold får du en low carb udgave 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Kirstine
okt 27, 2013 -
Tusind tak for dit hurtige svar – jeg vil prøve at skifte palmesukkeret ud 🙂
Kh Kirstine
Pernille
okt 19, 2014 -
Er den lige så god hvis man skifter palmesukkert ud? 🙂
Tatjana
okt 19, 2014 -
Det kommer nok lidt an på, hvordan man har det med den kølige eftersmag af sukrin 🙂
Jeg kan sagtens leve med den, men ellers kan man jo bruge halvt kokossukker og halvt sukrin gold 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Helle Høyberg
okt 20, 2014 -
kan man bruge stevia istedet for palmesukker, og hvad er fiberhusk? Mange hilsner fra helle
Tatjana
okt 20, 2014 -
Hej Helle,
Hmm… Det ville jeg nok ikke vælge. Sukkerets volumen har jo betydning i denne opskrift, så jeg tror, konsistensen vil ændre sig med stevia. Men måske tør du prøve alligevel? 🙂 Jeg ville selv foretrække Sukrin gold som erstatning.
Du kan læse om alle de ingredienser jeg bruger lige hér: http://sofiasommer.dk/opskrifter-og-ingredienser/ingredienser/
De står i alfabetisk rækkefølge 🙂
Kærlig hilsen Tatjana