Måske kender du chicken korma fra det indiske køkken. Det er klart min favorit, når jeg er på indisk restaurant.
Originalen er baseret på yoghurt, men min lokale indiske restaurant laver den på kokosmælk, og den udgave er jeg vild med.
- 600 gram kyllingefilet i tern
- 400 ml kokosmælk (en dåse)
- 3 fed hvidløg
- 2 fintrevne løg
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. tørret ingefær (eller lidt frisk revet)
- 1 spsk. salt
- Lidt friskkværnet peber
- 1 spsk. olie
- 2 tsk. stødt koriander
- ½ tsk stødt chili
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 dl vand
- 3 spsk. sukrin gold
- 1 dl piskefløde
- Bland kokosmælk, 1 fed hvidløg, et halvt revet løg, paprika, ingefær, salt og peber i stor skål.
- Læg kyllingestykkerne i, og lad det marinere i et par timer.
- Varm olien i stor gryde.
- Svits de resterende løg og hvidløg i 1 minut.
- Læg de svitsede løg til side.
- Rist koriander, chili, spidskommen, kardemomme og gurkemeje i et par minutter under omrøring. Tilsæt de marinerede kyllingestykker.
- Tilsæt vand, sukrin gold, de svitsede løg og hvidløg sammen med laurbærbladet, og lad det simre omkring 30 minutter til kyllingen er mør.
- Smag til med salt og sukrin gold og rund af med piskefløde.
- Serveres med lækre squashstrimler - og eventuelt med ris til resten af familien.
Vil du have en lækker salat til din chicken korma? Se alle de lækre salatopskrifter hér.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Line H
okt 27, 2014 -
Elsker Korma!! Tak for opskrift, den skal helt sikkert afprøves!
Tatjana
okt 27, 2014 -
Selv tak 🙂
Jeg håber, du bliver tilfreds!
Kærlig hilsen Tatjana
Louise
okt 27, 2014 -
Så opskriften i morges blev inspireret, så det har vi fået til aftensmad i dag. Alle både voksne, børn og barns kæreste syntes det smagte fantastisk. Jeg kogte bruneris til, min ironman trænede mand og mine meget trænede børn taber i vægt hvis de ikke får kulhydrater. Jeg fik lynstegt spidskål og spinat til.
Det skal helt klart på menuen igen.
Tatjana
okt 29, 2014 -
Hvor dejligt at høre!
Mine overaktive familiemedlemmer får også altid ris til – det er dejligt, når det er nemt at tilgodese alle i samme måltid.
Kærlig hilsen Tatjana
Lisa
mar 29, 2016 -
Tak for super opskrift! Laver den lige nu for anden gang. Første gang var et hit, der kunne selv svigerfar lide det. Det er hjemmets nye favorit 😉
Sofia
mar 30, 2016 -
Hvor er det skønt at høre, Lisa! Tusind tak for tilbagemeldingen 🙂
Kærligst Sofia