Min fødselsdag nærmer sig, og jeg er ved at afprøve forskellige muligheder for fødselsdagsdessert.
Min 12-årige datter er ude i 4-lags lagkage med fondant i halloween-tema, mens jeg selv er en anelse mere afdæmpet i mine overvejelser.
I weekenden bagte jeg denne æblekage med æbler fra haven og topping af dadler og nødder, der indtil videre er kåret som favorit.
Kagen smager også dejligt uden topping, hvis man gerne vil spare lidt på kulhydraterne.
Er du i tvivl om nogle af kagens ingredienser, så find en beskrivelse af dem lige hér.
- 50 gram blødt smør
- 1 dl sukrin gold
- 1/2 dl yaconsirup (kan erstattes med agave, ahorn eller blot ekstra sukrin gold)
- 4 æg
- 1 dl syrnet mælkeprodukt (kan erstattes af den fede del af kokosmælken)
- 1 dl fedtreduceret mandelmel
- 2 spsk. Fiberhusk
- 2 spsk. kanel
- 2 tsk. bagepulver
- 3 æbler i tern
- 200 gram dadler
- 100 gram hasselnødder
- 50 gram smør
- 1/2 dl kokosmælk (eller piskefløde)
- Smør, sukrin, yaconsirup, mælkeprodukt og æg piskes sammen og blandes med de tørre ingredienser.
- Æbleternene vendes i, og dejen hældes i en smurt form med en diameter på cirka 20 cm.
- Kagen bages 20 minutter ved 180 grader.
- Imens køres dadler, nødder, smør og kokosmælk i foodprocessoren til en ensartet masse og fordeles over kagen, der bages færdigt i 10 minutter.
P.S. Savner du flere opskrifter på brød, kager, desserter og lækkerier uden mel og sukker? Så er min kogebog Low carb lækkerier lige noget for dig!
Skriv den på din ønskeseddel, køb den hos din boghandler.
Mere inspiration?
Vil du høre mere fra mig?
Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).
Så får du også helt automatisk et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur, hvor du kan læse mere om de 4 klassiske vægttabsfælder.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
A + K = ♥
okt 22, 2013 -
Årh, hvor ser det dog godt ud! Er sikker på at især toppingen er himmelsk.
– Anne
Tatjana
okt 23, 2013 -
Det er den nemlig! Selvom den ikke er helt low carb 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Ellen
sep 20, 2014 -
Hvad er forskellen på yaconsirup,agave og ahornsirup?
Hvad med kulhydrater?
Hilsen Ellen
Tatjana
sep 21, 2014 -
Yaconsirup har et meget lavt glykæmisk indeks, og kulhydraterne er lagret som uoptagelige kulhydrater. Agavesirup har et lidt højere glykæmisk indeks og et ret højt kulhydratindhold. Ahornsirup ligger på linje med honning.
Kærlig hilsen Tatjana
Kitt
nov 11, 2014 -
Kan den fryses?? Har lige bagt den og den er lækker!!!!
Tatjana
nov 12, 2014 -
Dejligt at høre 🙂
Og ja, den kan sagtens fryses.
Kærlig hilsen Tatjana