Denne Pina colada marcipan havde jeg længe i tankerne, før det lykkedes mig at lave den.
Malibu var nemlig ikke sådan lige at opdrive i omgangskredsens barskabe, den kunne ikke købes i miniatureflasker, og at købe en flaske, når man skal bruge en skefuld, er jo helt tåbeligt.
Men kommer tid kommer råd, for et vist medlem af husstanden efterlod i en sen aftentime sin jakke på den lokale bar, da han var ude med gutterne.
Og som om det ikke var ærgerligt nok i sig selv, blev han udstyret med en lille plastikkop, da turen dagen efter gik til åstedet for at fremskaffe jakken.
Hjem kom han med både jakke og Malibu i plastikkop, så alle var glade, og der kom Pina colada marcipan på bordet.
- 150 gram smuttede mandler
- 3 spsk. sukrin gold
- 5 dråber mandelessens (Urtegaarden) – vær opmærksom på, at andre mærker skal doseres anderledes)
- 1 spsk. Malibu
- 50 gram ananas
- Mandlerne køres i foodprocessoren, til de er malet til mel, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes og køres, til massen begynder at samle sig.
- Marcipanen trilles til kugler, der dyppes i mørk chokolade.
Har du lyst til en anden variation end Pina colada marcipan? Alle mine andre marcipanopskrifter finder du lige hér.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Maj-Brit
dec 5, 2013 -
Uhhhh – en 80’er macipanudgave 🙂
Hvad gør du med ananasen? moser den eller…?
Tatjana
dec 6, 2013 -
Jeg kører den bare med i foodprocessoren, når mandlerne er malet til mel 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Henriette
dec 5, 2013 -
Hej Tatjana,
TAK fordi du inspirerer, motiverer og hjælper med at gøre livet uden korn, sukker og mælk meget nemmere.
Hvor lang holdbarhed er der mon på sådan en kugle marcipan, hvis man som jeg f.eks. gerne vil i gang i god tid inden julegæsterne invaderer hybelen i juledagene?
Tak igen, Tatjana.
Henriette 😉
Tatjana
dec 6, 2013 -
Tak, Henriette! Hvor er du sød!
Marcipankuglerne kan fryses, og på den måde kan de sagtens holde indtil jul 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Merete
dec 8, 2013 -
Hej :O) tak for en masse lækre og spændende opskrifter – et lille spørgsmål hvilken foodprocessor bruger du til at lave marcipan med – min beskedne minihakker er vist ikke ideel :O)
Tatjana
dec 9, 2013 -
Jeg har en Magimix 5200, som koster i omegnen af 4000 kroner – men jeg gjorde et kup på Den Blå avis og fik den for 600 kroner! Jeg kan virkelig anbefale at tjekke DBA, når man køber køkkenmaskiner og træningsudstyr, da der er mange, som ikke får den slags brugt 🙂
Kærlig hilsen Tatjana