Påsken er lige om hjørnet, og vi skal da have low carb påskeæg, ikke?
Før jul gik jeg på det nærmeste marcipan-amok og lavede marcipan i alskens udgaver.
Så hvis du skal i gang med påskeæggene, finder du opskrifter på marcipan i masser af lækre smagsvarianter hér.
Skal der nougat i marcipanæggene, er opskriften lige hér.
Jeg valgte marcipan i orangeudgaven – den er frisk og sød på samme tid, og desuden en helt almindelig uden ekstra smagstilsætning.
Jeg er glad for Sukrin Gold som sødning, men du kan sagtens erstatte det med dit eget foretrukne sødemiddel.
Sukrin gold søder nogenlunde som sukker, så du kan skifte det ud med en tilsvarende mængde sukker, honning, kokossukker eller med en lidt mindre mængde agavesirup.
Ingredienser:
150 gram smuttede mandler
Saft og revet skal fra en mandarin (eller 1/2 appelsin)
2 spsk. sukrin gold
5 dråber mandelessens (Urtegaarden) – vær opmærksom på, at andre mærker skal doseres anderledes)
1 spsk. Cointreau
Fremgangsmåde:
Mandlerne køres i foodprocessoren, til de er malet til mel, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes og køres, til massen begynder at samle sig. Marcipanen trilles til små æg, der dyppes i mørk chokolade.
Den almindelige marcipan overtrak jeg med lys og hvid chokolade.
Både mørk og lys chokolade uden sukker fås i større supermarkeder, men den hvide skal man være heldig at finde i helsekostforretningen.
Man kan selvfølgelig også lave sin egen chokolade til overtræk (der er opskrifter på både mørk, lys og hvis chokolade i min kogebog Low carb lækkerier), men jeg synes, den hjemmelavede chokolade er svær at arbejde med som overtrækschokolade.
Jeg har drysset med kværnede afskallede nødder, kværnede kaffebønner og frysetørret havtorn.
God påske!
Se nærmere på alle mine lækre opskriftssamlinger, brugbare guides og inspirerende online workshops.
Vil du høre mere fra mig?
Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).
Så får du også helt automatisk et uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Tilmeld dig lige hér.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Bettina
apr 15, 2014 -
Det skal helt sikkert på bordet herhjemme.
Tatjana
apr 15, 2014 -
God fornøjelse med dem 🙂
Ellen
apr 15, 2014 -
Er det muligt at bruge mandelmel?
Tatjana
apr 15, 2014 -
Ja, almindeligt mandelmel, som ikke er fedtreduceret, er helt det samme som malede mandler.
Det fedtreducerede mandelmel kan faktisk også bruges, men gør marcipanen mere tør.
Kærlig hilsen Tatjana
Ellen
sep 20, 2014 -
Mange tak:)
Anna
apr 15, 2014 -
Jeg tror faktisk jeg med hånden på hjertet sagtens kan undvære de klassiske chokoladeæg i år! Nettet bugner bare af lækre opskrifter på sundere påskeæg og så vil jeg sgu hellere gå ombord i forskellige sundere versioner og nyde dem i fulde drag end at spise noget der er lavet på en fabrik! Tak for skøn inspiration 😀
Anna – http://wonderwomanwannabe.dk
Tatjana
apr 15, 2014 -
Præcis!
Lige præcis med marcipan er jeg også helt ligeglad med de traditionelle udgaver – den sukkerfri smager præcis lige så godt 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Cristina
apr 16, 2014 -
Mmm! Jeg har lavet dine lækre påskeæg idag, og du har ret! De smager mindst ligeså godt som med traditionel marcipan. Jeg brugte ikke-smuttede mandler, men camouflerede farven med et drys Valrhona kakao.
God påske!
VH Cristina
Tatjana
apr 16, 2014 -
Det er dejligt at høre, Cristina 🙂
God påske!
Kærlig hilsen Tatjana