Nytårsaften nærmer sig, og jeg får gæster til oksemørbrad og kransekage.
Hvis du vil kaste dig ud i din egen kransekage, kommer opskriften hér.
Du kan sagtens lade dig inspirere, at mine forskellige marcipanvarianter og bruge lidt cognac, kakao eller andre smagsgivere til din kransekage, hvis du føler for det.
Jeg har brugt Sukrin gold, men du kan bruge den form for sødning, du foretrækker.
Hvis du vil have blød nougat i kransekagen, finder du opskriften hér. Eller prøv eventuelt min raw udgave af blød nougat hér.
- 200 gram mandler
- 5 spsk. sukrin gold
- 5 dråber mandelessens (Urtegaarden)
- 2 æggehvider
- Mandlerne smuttes og males til fint mel, hvorefter mandelmelet blandes med resten af ingredienserne.
- Massen skal være lidt blød.
- Den smages til med evt. mere sødning og skæres derefter i 12 stykker.
- Hvert stykke trykkes fladt og formes til en trekant - eventuelt rundt om et stykke blød nougat.
- Kransekagerne bages i cirka 12 minutter ved 200 grader, hvorefter de afkøles og pyntes med glasur eller smeltet chokolade.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Mette
dec 30, 2013 -
Man kan ikke bruge mandelmel far funktionel food, kan man? (bare lidt nemmere 😉 )
Mvh Mette
Tatjana
dec 31, 2013 -
Jeg synes, det bliver lidt tørt… Men du kan eventuelt bruge ekstra æggehvide for at afhjælpe 🙂
Godt nytår!
Kærlig hilsen Tatjana
Lise-Lotte
dec 31, 2013 -
Mette man kan købe mandelmel der ikke er affedtet 😉
Lise-Lotte
dec 31, 2013 -
Hvordan ligger du nougaten ind i marcipanen?
Tatjana
jan 2, 2014 -
Du får nok mit svar lidt sent, Lise-Lotte, men jeg skærer en strimmel nougat og former marcipanen rundt om 🙂
Håber du fik en fin kransekage 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Henriette
jan 1, 2014 -
Jeg synes, kransekagen blev meget tørt :-/ , og det var svært at få mandlerne malet fint nok.
Jeg brugte i øvrigt agavesirup (3 spsk) frem for sukrin gold.
Jeg vil prøve at lave en version med 30-40% mandelmel (ikke affedtet fåes til næsten 50% af prisen i Tyskland ift DK).
Tatjana
jan 2, 2014 -
Du kan sagtens bruge det ikke-affedtede mandelmel fra Tyskland, da det er det samme som fintmalede mandler.
Kærlig hilsen Tatjana
Henriette
jan 2, 2014 -
Fedt, det vil jeg prøve af 🙂
Og godt nytår Tatjana 🙂
Line
jan 8, 2014 -
Hold nu op de blev gode!!
Selv min “normalt” spisende og noget skeptiske mand måtte bare lige have en mere…og en mere 🙂
Jeg malede de smuttede mandler lidt af gangen i en kaffekværn, hvilket var meget nemt. Bagte dem kun lige til de var gyldne i kanterne og helt bløde i midten. Tror det var 13 minutter.
Tak fordi du deler 🙂
Tatjana
jan 8, 2014 -
Åh, hvor dejligt at høre, Line 🙂
Tak!
Kærlig hilsen Tatjana
henriette
jan 1, 2015 -
Jeg lavede de kransestykker i går og den hjemmelavet nougat som jeg kom indeni, mums siger jeg bare det smagte mega godt 🙂 min mand som er diabetikker var elle vilde med det 🙂 så det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det 🙂 tak for den guddommeligt opskrift 🙂
Tatjana
jan 2, 2015 -
Tusind tak, Henriette!
Det er jeg helt vildt glad for at høre 🙂
Godt nytår til jer begge to!
Kærlig hilsen Tatjana
Sandra
dec 27, 2016 -
Hej Sofia.
Kan man bruge din anden opskrift på nougat, som ikke indeholder dadler? Jeg tænker i forhold til varme osv.
På forhånd tak, og godt nytår.
Mvh Sandra.
Sofia
dec 29, 2016 -
Du kan bruge begge opskrifter 🙂
Godt nytår!
Kærligst Sofia